reklama

ZSP nr 2 im. K.F. Libelta w Krotoszynie – kształcimy ludzi sukcesu

Opublikowano:
Autor:

ZSP nr 2 im. K.F. Libelta w Krotoszynie – kształcimy ludzi sukcesu - Zdjęcie główne
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

WiadomościDwójka to szkoła z tradycją i uznaną marką na rynku edukacyjnym przygotowująca do dalszego kształcenia i wejścia na rynek pracy.

Zespół Szkół Ponadpodstawowych nr 2 im. Karola F. Libelta w Krotoszynie bardzo dobrze przygotowuje do egzaminów zewnętrznych co potwierdzają wyniki OKE. Szkoła aktywnie współpracuje z rodzicami, wieloma uczelniami wyższymi, zakładami pracy oraz innymi podmiotami wspierającymi szkołę w realizacji jej statutowych zadań.

Atutami szkoły są: wykwalifikowana kadra, bardzo dobra baza dydaktyczna, przyjazny klimat, bezpieczne otoczenie, współpracująca społeczność, wypracowane rozwiązania pracy z uczniami o specjalnych potrzebach edukacyjnych, dogodna lokalizacja w centrum miasta. Szkoła wprowadza innowacyjne rozwiązania pedagogiczne podnoszące jakość pracy. W tegorocznym Ogólnopolskim Rankingu „Perspektywy” technikum w ZSP nr 2 w Krotoszynie zajęło 50 miejsce w województwie i 1 miejsce w powiecie.

 

Oferta edukacyjna szkoły na rok szkolny 2020/2021:

 

TECHNIKUM

Technik informatyk - kształcenie umiejętności w zakresie: posługiwania się systemami operacyjnymi, pracy w sieciach, administrowania systemami, programowania i projektowania. Praca w firmach, bankach, instytucjach publicznych, punktach serwisowych czy ośrodkach obliczeniowych.

Technik programista - kształcenie umiejętności w zakresie: tworzenia programów komputerowych oraz nadzorowania procesu ich wdrażania, znajomości języków programowania (np. C, C++, Java, Python, PHP, JavaScript). Miejsca pracy: w działach informatycznych wielu firm, agencjach reklamowych, firmach z sektora IT, start-upach, firmach tworzących oprogramowanie komputerowe, serwisach komputerowych, studiach graficznych i dźwiękowych, studiach telewizyjnych i filmowych.

Technik reklamy - kształcenie umiejętności w zakresie: grafiki komputerowej, reklamy, marketingu i public relations. Miejsca pracy: agencje reklamowe, biura ogłoszeń, studia graficzne.

Technik ekonomista - kształcenie umiejętności w zakresie: planowania i prowadzenia działalności gospodarczej, pełnienia roli menadżera, prowadzenia rozliczeń finansowo- -księgowych, prowadzenia spraw kadrowo- -płacowych. Miejsca pracy to: banki, urzędy, przedsiębiorstwa, własna działalność gospodarcza.

Technik żywienia i usług gastronomicznych - kształcenie umiejętności w zakresie: planowania i oceniania żywienia, przygotowywania potraw i napojów, produkcji wyrobów kulinarnych, organizowania produkcji gastronomicznej. Typowe miejsca pracy to: restauracje, kawiarnie, stołówki, catering.

Technik hotelarstwa - kształcenie umiejętności w zakresie: dobierania oferty hotelowej zgodnie z potrzebami gości, sporządzania dokumentacji związanej z rezerwacją usług hotelarskich, prowadzenia rozliczeń finansowo-księgowych, przygotowania sali konsumpcyjnej do obsługi gości. Miejsca pracy to: hotele, ośrodki wypoczynkowe, zakłady uzdrowiskowe, pensjonaty, zajazdy.

Technik handlowiec – kształcenie umiejętności w zakresie: organizowania prac w zakresie przyjmowania dostaw oraz przygotowywania towarów do sprzedaży, wykonywania prac związanych z obsługą klientów oraz realizacją transakcji kupna i sprzedaży, prowadzenia działań reklamowych i marketingowych, zarządzania działalnością handlową przedsiębiorstwa. Miejsca pracy to: małe i duże firmy handlowe, sklepy i hipermarkety, firmy produkcyjne i usługowe, przedstawiciel handlowy firmy, własna działalność gospodarcza.

Technik technologii żywności – kształcenie umiejętności w zakresie: samodzielnego organizowania stanowiska pracy, posługiwania się dokumentacją techniczną i technologiczną, dobierania surowców, dodatków i opakowań do wyrobu produktów spożywczych, dobierania narzędzi i maszyn do określonej produkcji. Miejsca pracy to: przedsiębiorstwa produkcyjne, przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego, instytucje prowadzące badania i ocenę żywności, instytucje zajmujące się przechowywaniem i dystrybucją żywności, własna działalność gospodarcza.

BRANŻOWA SZKOŁA I STOPNIA

Przetwórca mięsa – kształcenie umiejętności w zakresie: dokonywania rozbioru tusz zwierząt rzeźnych oraz wykrawania mięsa, magazynowania i przygotowywania mięsa do dystrybucji, obsługiwania maszyn i urządzeń stosowanych w przetwórstwie mięsa, magazynowania i przygotowywania przetworów mięsnych i tłuszczowych do dystrybucji.

 

Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ

Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM

e-mail
hasło

Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

logo