Czy komunie zostaną przesunięte? Znamy stanowisko kurii

Opublikowano: ndz, 22 mar 2020 08:39
Autor:

Czy komunie zostaną przesunięte? Znamy stanowisko kurii - Zdjęcie główne
UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Wiadomości Czy sakrament Pierwszej Komunii św. odbywać się będzie zgodnie z planem? To pytanie zadają sobie rodzice uczniów klas trzecich, a także ich rodziny.

Odpowiedzi udziela Kuria Diecezialna w Kaliszu.

- Uprzejmie informuję, że na dzień dzisiejszy nie zostały podjęte żadne decyzje o odwoływaniu lub przekładaniu terminów Pierwszej Komunii Świętej w parafiach – informuje ks. Marcin Papuziński, rzecznik prasowy kurii.

Nie kryje jednak, że decyzja co do terminu Komunii Świętych może ulec zmianie.

- Sytuacja jak wszyscy wiemy jest dynamiczna w związku z epidemią i monitorowana także pod kątem działań duszpasterskich. Proboszczowie stosują się do rozporządzeń władz państwowych i ewentualne decyzje, odpowiednie do zaleceń sanitarnych w związku z epidemią, zapadną w odpowiednim czasie – dodaje rzecznik.

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.