Kilkuset gimnazjalistów z powiatu krotoszyńskiego uczestniczyło w spotkaniu z wybitnym kucharzem, szefem kuchni i osobowością telewizyjną – Karolem Okrasą. Mistrz Okrasa dał w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych nr 2 w Krotoszynie popis kunsztu gastronomicznego i oratorskiego, rozmawiając z młodzieżą i zachęcając ją do wybrania właśnie „Mięśniaka” jako szkoły ponadgimnazjalnej.
Karol Okrasa od kilku lat współpracuje z ZSP nr 2 w Krotoszynie i przyjmuje najlepszych uczniów na praktyki w swojej restauracji. Cyklicznie odwiedza też młodzież w "Mięśniaku" i rozmawia z młodymi, pomagając wybrać odpowiedni kierunek nauki.
Łosoś w marynacie słodko słonej z sosem z rukoli na sałatce o zabarwieniu orientalnym z popcornem z kaszy gryczanej i salsą z rzepy – takie kulinarne cudo przygotował i zaserwował uczniom Karol Okrasa i Grzegorz Krupa, zastępca szefa kuchni w restauracji Platter.
Karol Okrasa rozmawiał z młodzieżą i zachęcał gimnazjalistów, aby wybierali swoją przyszłośc świadomie. - Najlepsza inwestycja to inwestycja w siebie. Ona na pewno wam w przyszłości zaprocentuje. I to po stokroć – powiedział Karol Okrasa.
Więcej na temat wizyty Karola Okrasy oraz wywiad z mistrzem kuchni w kolejnym numerze "Gazety Krotoszyńskiej".
Wkrótce na portalu krotoszynska.pl wideo z warsztatów kulinarnych prowadzonych przez Karola Okrasę.