reklama
reklama

Ekspresowy torcik [PRZEPIS]

Opublikowano:
Autor:

Ekspresowy torcik [PRZEPIS] - Zdjęcie główne

reklama
Udostępnij na:
Facebook

Przeczytaj również:

Kobieta i dziecko Ekspresowy torcik to idealny deser, gdy wpadną niespodziewani goście.
reklama

Jego przygotowanie zajmie nam mniej niż pół godziny, nie wymaga pieczenia i można go podawać od razu po przygotowaniu. 

 

Składniki:

gotowe blaty bezowe

500 ml śmietany kremówki 30-36%

3 łyżki cukru pudru

owoce sezonowe według gustu: truskawki, poziomki, jeżyny, borówki

 

Wykonanie:

Śmietanę ubijam na sztywno. Pod koniec ubijania dodaję cukier puder i ubijam jeszcze przez kilka sekund. Blaty bezowe przekładam cienką warstwą bitej śmietany. Na wierzchu każdego blatu cienko układam owoce. Po posmarowaniu ostatniego dekoruję torcik dużymi kawałkami owoców. Bezy najlepiej jest przełożyć bitą śmietaną 15-20 minut przed podaniem. I pamiętajmy, by kroić go bardzo ostrym nożem. To świetna propozycja na "coś" słodkiego, gdy wpadają do nas niespodziewani goście.

 

reklama
reklama
Udostępnij na:
Facebook
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

reklama
reklama
reklama