Reklama

Czekoladowa tarta z truskawkami [PRZEPIS]

Opublikowano: 2 maja 2021 16:56
Autor: Marta Popławska

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:

Przeczytaj również:

Kobieta i dziecko Rozpoczyna się sezon na truskawki – w sklepach i na straganach możemy kupić te owoce już nie tylko z importu, ale także z naszych polskich upraw. Idealnie nadają się do wypieków.

Reklama

Honorata z Hotblog prezentuje przepis na pyszną czekoladą tartę z truskawkami. 

Składniki na spód:

  • 300 g słonych krakersów
  • 150 g margaryny
  • 75 g ciemnej czekolady

Składniki na masę:

  • świeże truskawki
  • 75 g białej czekolady
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 75 g mlecznej czekolady z całymi orzechami
  • 300 ml śmietany kremówki
  • 200 g margaryny

 

Wykonanie:

Krakersy wrzucam do blendera i miksuję. Czekoladę z margaryną rozpuszczam w kąpieli wodnej. Wszystko mieszam i przekładam do foremki od tarty. Masa wykładam również boki. Wstawiam do lodówki. Do rondla wlewam śmietankę i mocno podgrzewam. Dodaję pokruszoną czekoladę i margarynę, dokładnie mieszając. Wlewam masę na gotowy spód. Umyte i osuszone truskawki obieram i układam na masie według uznania. Wstawiam na 2-3 godziny do lodówki. Wierzch można zalać również tężejącą galaretką.

 

Więcej pysznych przepisów znajdziesz na HotBlogu. 

UDOSTĘPNIJ NA: UDOSTĘPNIJ NA:
wróć na stronę główną

ZALOGUJ SIĘ - Twoje komentarze będą wyróżnione oraz uzyskasz dostęp do materiałów PREMIUM.

e-mail
hasło

Nie masz konta? ZAREJESTRUJ SIĘ Zapomniałeś hasła? ODZYSKAJ JE

Komentarze (0)

Wysyłając komentarz akceptujesz regulamin serwisu. Zgodnie z art. 24 ust. 1 pkt 3 i 4 ustawy o ochronie danych osobowych, podanie danych jest dobrowolne, Użytkownikowi przysługuje prawo dostępu do treści swoich danych i ich poprawiania. Jak to zrobić dowiesz się w zakładce polityka prywatności.